Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ

Σήμερα σειρά είχε το δελφίνι από τα θαλάσσια πλάσματα , τα οποία έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον των παιδιών αφού αυθόρμητα έφεραν βιβλία από το σπίτι , αλλά και πληροφορίες που βρήκαν στο internet.Μερικοί έφτιαξαν και ζωγραφιές στο σπίτι αλλά και στο σχολείο.


Παρακολουθήσαμε στο internet ένα ντοκιμαντέρ για τα δελφίνια και είδαμε τις βουτιές τους , ακούσαμε τις φωνές τους , τον τρόπο που επικοινωνούν με τους ανθρώπους αλλά και με άλλα ζώα.Μιμηθήκαμε την κίνησή τους με όλο το σώμα μας αλλά και με το χέρι μας.Διαβάσαμε για την ανατομία του και για ποιες αισθήσεις του είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένες.Μάθαμε ποιοι είναι οι εχθροί του και από τι κινδυνεύει.Ζωγραφίσαμε ο καθένας με τον τρόπο του το δικό του δελφίνι και το βάλαμε στο βυθό μας.
Ακούσαμε σε cd την ιστορία του Αρίωνα με το δελφίνι και αναφερθήκαμε στο ότι οι άνθρωποι πολύ παλιά θεωρούσαν ότι το δελφίνι φέρνει τύχη. Παρατηρήσαμε και αναλύσαμε την τοιχογραφία με τα δελφίνια από το παλάτι της Κνωσσού στην οποία τα δελφίνια στόλιζαν το παλάτι της βασίλισσας.Παρατηρήσαμε μια άλλη τοιχογραφία στην οποία φαίνονται ένα κοπάδι από δελφίνια να κολυμπούν γύρω από ένα καράβι.
Παρατηρήσαμε την τοιχογραφία και ζωγραφίσαμε τόσα δελφίνια όσα φαίνονται και γράψαμε τον αντίστοιχο αριθμό.

Μιλήσαμε για την τεχνική του ψηφιδωτού και φτιάξαμε τα δικά μας ψηφιδωτά με θέμα το δελφίνι
Τελειώσαμε φτιάχνοντας την ταυτότητα ενός δελφινιού
2 σχόλια: