Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ...

Η δημιουργία και η επικοινωνία μεταξύ ζευγαριών ήταν ο στόχος των σημερινών δραστηριοτήτων.
Ξεκινήσαμε με ένα χάρτινο κουτί το οποίο ανοίξαμε την πάνω πλευρά τόσο όσο να χωράει το χέρι των παιδιών.Μέσα στο κουτί είχαμε τοποθετήσει σχήματα ανά δυο όμοια ,2 τρίγωνα , 2 καρδούλες , 2 τετράγωνα , 2 κύκλους κλπ.Κάθε παιδί τράβηξε ένα σχήμα το οποίο μετατρέψαμε στην συνέχεια σε κολιέ και φορέθηκε στο λαιμό.
Τα παιδιά με συνοδεία μουσικής χόρεψαν στο χώρο και με το σταμάτημα της μουσικής έπρεπε να βρούν με ποιο παιδί είναι ζευγάρι -με το ίδιο κολιέ.
Τα ζευγάρια έκαναν χειραψία, συστήθηκαν , χόρεψαν μαζί , έκαναν αστεία , έκαναν τους θυμωμένους , περπάτησαν , είπαν μυστικά.Με το σταμάτημα της μουσικής έκαναν τετράδα με ένα άλλο ζευγάρι.Η τετράδα των παιδιών πιάστηκε σε κύκλο και κρατώντας τα χέρια προσπάθησε να σταθεί στο ένα πόδι όσο ακουγόταν η μουσική.


Στη συνέχεια τα παιδιά βρήκαν το ζευγάρι που είχαν δημιουργήσει στην αρχή ,κάθησαν στα τραπεζάκια και σε ένα χαρτόνι σχεδίασε ο ένας το περίγραμμα του χεριού του άλλου.έκοψαν τα περιγράμματα , γράψαμε τα ονόματα και φτιάξαμε τα χεράκια της φιλίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου