Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

TO ONOMA MOY , TO ONOMA ΣΟΥ.....ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΑΣ

Μια μικρή έκπληξη περίμενε τα παιδιά σήμερα.Ήταν ένας κλειστός φάκελος -δώρο.Είπαμε ότι περιείχε κάτι ξεχωριστό για τον καθένα.


 Ανοίξαμε όλοι μαζί και αρχίσαμε τις υποθέσεις για το τι είναι αυτό που βλέπουμε.Τα περσινά προνήπια αναγνώρισαν το όνομά τους τα καινούρια παιδάκια δυσκολεύτηκαν λίγο.
  Προσπαθήσαμε να αναγνωρίσουμε κάποια γράμματα (το αρχικό κυρίως) για να μπορούμε να το θυμόμαστε.

Με τέμπερες και με το δείχτη του χεριού μας διακοσμήσαμε τα γράμματα στο όνομά μας .


 Βρέχει καρεκλοπόδαρα;Όχι !!Βρέχει ονόματα!!
Στην προσπάθεια να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να αναγνωρίσουν το όνομά τους φτιάξαμε μια ιστορία την οποία αναπαραστήσαμε κινητικά.Η ιστορία ήταν κάπως έτσι:
Μια μέρα ξεκίνησα περπατώντας για το σχολείο.Στο δρόμο συνάντησα κάποιους φίλους .Είπαμε καλημέρα και όλοι μαζί συνεχίσαμε κουβεντιάζοντας.Στην άκρη του δρόμου βρήκαμε όμορφα λουλούδια και σκύψαμε να μαζέψουμε μερικά για να στολίσουμε την τάξη μας.Αφού φτιάξαμε ένα όμορφο μπουκέτο από μοσχομυριστά λουλούδια ξεκινήσαμε και πάλι για το σχολείο.
Ξαφνικά νιώσαμε μια σταγόνα να πέφτει επάνω μας .Κοιτάξαμε ψηλά στον ουρανό και είδαμε ένα περίεργο σύννεφο.Από το σύννεφο  σε λίγο έπεφτε μια παράξενη βροχή.Μια βροχή από ονόματα.Σκύψαμε κάτω κοιτάξαμε με προσοχή και βρήκε ο καθένας το όνομά του!!
Την ίδια στιγμή και αφού είχαμε φτάσει  στις σκάλες του σχολείου ακούσαμε την δασκάλα μας να μας φωνάζει <<Κυριακή,Ηλία , Λυδία , Φώτη , Γιώργο......Θανάση, ελάτε παιδιά ξεκινάμε!!).


 Τελειώσαμε σήμερα γεμίζοντας το περίγραμμα του αρχικού γράμματος του ονόματός μας με γραμμούλες χρησιμοποιώντας δυο διαφορετικά χρώματα μαρκαδόρων που επέλεξε κάθε παιδί.
1 σχόλιο:

  1. Πολύ πρωτότυπες οι δραστηριότητές σας μπράβο! Το σύννεφο με τα ονόματα και η ιστορία είναι πολύ ωραία! Δεν ξέρω αν έχετε επισκευτεί το μπλογκ μου αλλά εγώ χρησιμοποιώ τους λογαριασμούς μου στο Twitter και Pinterest για να παρουσιάζω εκτός από την δική μου δουλειά και τις πιο αξιόλογες εργασίες συναδέλφων μπλόγκερς με σύνδεσμο πάντα στο δικό τους μπλογκ. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://maros-kindergarten.blogspot.gr/2012/09/blog.html Έχω αρχίσει να παρουσιάζω και έσας γιατί μου αρέσει πολύ η δουλειά σας. Καλή συνέχεια σας εύχομαι και μια πολύ δημιουργική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή