Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΜΑΝΑΔΕΣ..

Σήμερα αφιερώσαμε τη μέρα μας στον αγώνα των γυναικών στον πόλεμο του 40.Από τις χθεσινές εικόνες απομονώσαμε εκείνες που έδειχναν γυναίκες.Προσθέσαμε και μερικές ακόμα.Με τα παιδιά έγινε σχολιασμός των εικόνων μέσα από ανοιχτές ερωτήσεις όπως :''Τι νομίζετε ότι κάνουν αυτές οι γυναίκες;''  ,''Πως νομίζετε ότι νοιώθουν;'' , ''Σε ποιο μέρος βρίσκονται;''κλπ
 Έτσι μετά από όλα αυτά συμπεράναμε ότι  η βοήθεια και των γυναικών ήταν πολύ σημαντική.
Όλοι βοήθησαν για την ελευθερία..
 
 
 
Ακούσαμε  και σχολιάσαμε το τραγούδι ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΣΣΕΣ και δείξαμε στο χάρτη τις περιοχές από όπου κατάγονταν οι γυναίκες που ακούσαμε στο τραγούδι.
Δείξαμε στα παιδιά τα έργα των  Κώστα Γραμματόπουλου ''Οι ηρωίδες του 1940"  και Έκτορα Δούκα ''Οι γυναίκες της Πίνδου''.
  

Συγκρίναμε τα δύο έργα ως προς τις ομοιότητες και τις διαφορές τους.
Με αφορμή το έργο ''Οι ηρωίδες του 1940'' ζωγραφίσαμε ένα παρόμοιο θέμα.

 

 
 
 
 
 

 
 

Στο τέλος επιστρέψαμε στους πίνακες και τους ζωντανέψαμε κατά κάποιο τρόπο.Σκεφτήκαμε τι μπορεί να έλεγαν οι γυναίκες και τα άλλα πρόσωπα του πίνακα και τα γράψαμε σε συννεφάκια.
 
video


Ιδέες πήραμε από το περιοδικό Σύγχρονο Νηπιαγωγείο τεύχος Σεπτεμβρίου -Οκτωβρίου 2012 , στην ενότητα Προτάσεις Διαθεματικών Δραστηριοτήτων ,''Γυναίκες της Πίνδου '' της νηπιαγωγού Αργυρώς Παναγιώτου και από το ιστολόγιο :haroumenesfatsoules.blogspot.com/

3 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΑ. ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕς ΜΑΛΙΣΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή