Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Ένα χαριτωμένο , ζωηρούλι , παιχνιδιάρικο παπάκι τρύπωσε στο Νηπιαγωγείο και άφησε τα ίχνη του.Τα ακολουθήσαμε και ανακαλύψαμε που ακριβώς πήγε!!Πάνω στο καρεκλάκι , μπροστά από το μαγαζάκι , κάτω από το τραπέζι , κάτω από το καβαλέτο και έφτασε στην βιβλιοθήκη.Βρήκε ένα παραμύθι με ένα παπί που δεν του αρέσανε τα ποδαράκια του και χώθηκε μέσα.

 


 

 


 

 
 
Το ίδιο παπί σε δεύτερη δραστηριότητα από όπου πέρασε άφησε έναν κύκλο διαφορετικού χρώματος.
Ένα παιδί <<διάβαζε >> οδηγίες κατεύθυνσης σε ένα άλλο .Το παιδί ακολουθώντας τις οδηγίες συγκέντρωνε και κολλούσε με σειρά τα αυτοκόλλητα σε χαρτόνι ύστερα επέστρεφε στο ζευγάρι του και γινόταν έλεγχος αν είχε ακολουθηθεί η σωστη διαδρομή αντιπαραβάλλοντας τη σειρά ων χρωμάτων του με αυτή που είχε φτιάξει το παιδί που έδινε οδηγίες.
 
 
 
 


 

 

 

 
 Οι διαδρομές που ακολουθήθηκαν υπάρχουν στα παρακάτω φύλλα:  


Τα παιδιά πάλι σε ζευγάρια καθισμένα πλάτη με πλάτη.Ο ένας περιέγραφε που πήγε μετά το άτακτο παπί!Ο δεύτερος του ζευγαριού αποτύπωνε τη διαδρομή χωρίς να τη βλέπει.Στο τέλος γινόταν πάλι έλεγχος και τα παιδιά άλλαζαν ρόλους.

 

 
 

 

 
 


 


 
Η σημερινή μέρα τελείωσε με ένα ταξίδι στη χώρα των ζαχαρωτών .Τα παιδιά αναπαράστησαν κινητικά την παρακάτω ιστορία:
Έχετε κάνει ποτέ το περπάτημα των ζαχαρωτών;Είναι μια υπέροχη γλυκιά περιπέτεια.Θα πάω τώρα .Θέλετε να έρθετε μαζί μου;Ωραία !!Σηκωθείτε όρθιοι και όρθιες , κλείστε τα μάτια σας  , και τώρα κάντε μια ολόκληρη στροφή γύρω από τον εαυτό σας.Ας ανοίξουμε τα μάτια μας και φτάσαμε!!Ποπό !!Δείχνει πολύ διασκεδαστικό!Ας χοροπηδήσουμε πάνω -κάτω στα ζελεδάκια!!Ποιος θέλει να πηδήξει πάνω από την τεράστια τσίχλα;Εδώ είναι και τα γλειφιτζούρια!Ας κάνουμε έναν αγώνα.....Η ιστορία συνεχίζεται με κινήσεις ανάλογες με αυτά που συναντούν τα παιδιά στη χώρα των ζαχαρωτών.
 Τελειώσαμε αποτυπώνοντας γραφικά τη διαδρομή στη χώρα των ζαχαρωτών .
ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ:
Μαριάννα Τζεκάκη , Μαθηματικές Δραστηριότητες για την Προσχολική Ηλικία,εκδ.GUTENBERG
Παμ Σίλλερ &Λυν Πέτερσον , Δραστηριότητες για την ανάπτυξη μαθηματικών εννοιών στο νηπιαγωγείο, εκδ.ΠΑΤΑΚΗ
Τα φύλλα εργασίας είναι των εκπαιδευτικών του νηπιαγωγείου και τα συμπλήρωσαν τα νήπια του 1ου Νηπιαγωγείου Μεγαλόπολης.

4 σχόλια:

  1. Πολύ πρωτότυπες οι δραστηριότητες μπράβο για την ωραία ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραιες και ενδιαφερουσες οι δραστηριοτητες σας κοριτσια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΟΥ! ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ...ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή