Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΟΛΟ ΝΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙΑ....

Η ανάγνωση της ιστορίας της Ντενεκεδούπολης  της Ευγενίας Φακίνου αποτέλεσε αφορμή για μια  σειρά δραστηριοτήτων στο νηπιαγωγείο.
Πειραματιστήκαμε με τους μαγνήτες ,
  
 


φτιάξαμε πύργους με τα ντενεκεδάκια , μετρήσαμε το ύψος μας (πόσα τενεκεδάκια ψηλοί είμαστε) χρησιμοποιώντας μια άτυπη μονάδα μέτρησης όπως είναι ένα τενεκεδάκι.
 

 
 

 

 


 
 

 


 
 Τα παιδιά από την αρχή βρήκαν ομοιότητες με τον ξεσηκωμό των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.
Συζητήσαμε με τα παιδιά για την έννοια του δικαιώματος ξεκινώντας από την ιστορία και αναφέροντας ποια δικαιώματα των ηρώων είχε στερήσει ο Λαδένιος .Είπαμε ότι και εμείς έχουμε δικαιώματα ,τα γράψαμε και τα ζωγραφίσαμε σε χαρτί του μέτρου .Ύστερα τα αναρτήσαμε στο ταμπλό του κοινόχρηστου χώρου για να τα βλέπουν και οι μεγάλοι και να τα θυμούνται.

 
 


 

 

 

 

Προτείναμε στα παιδιά να δραματοποιήσουμε την ιστορία της Ντενεκεδούπολης και να την παρουσιάσουμε στα παιδιά του άλλου τμήματος την Παρασκευή.
Ξεκινήσαμε συζητώντας για το τι θα χρειαζόμασταν για μια τέτοια παρουσίαση .Ξαναδιαβάσαμε το βιβλίο και αποφασίσαμε ότι χρειάζεται να φτιάξουμε τους ήρωες ,να φτιάξουμε και την πόλη τους.Χρησιμοποιήσαμε τα τενεκεδάκια τα οποία βάψαμε ,και βγάλαμε το καπάκι τους για να μπορέσουμε να τα ζωντανέψουμε με τα χέρια μας

 

 

 
 


 

 

Φτιάξαμε τα χαρακτηριστικά τους .Τους δώσαμε ονόματα αφού σκεφτήκαμε τι μπορεί να περιείχαν πριν φτάσουν στην ντενεκεδούπολη.Κάθε παιδί παρουσίασε το τενεκεδάκι του λέγοντας ταυτόχρονα μια μικρή ιστορία για την ζωή του : τι περιείχε , που ήταν πριν , σε ντουλάπι ή σε ψυγείο πως έφτασε στην περίεργη πόλη και πως ένιωσε όταν ο Λαδένιος τους διέταζε .

 

 

 

 

 
 
Σε χαρτί του μέτρου ζωγραφίσαμε την τενεκεδούπολη η οποία θα είναι το σκηνικό της μικρής μας παρουσίασης. 

Όλα έτοιμα για αύριο.
Οι πρωταγωνιστές 


 και το σκηνικό.3 σχόλια:

 1. 1) ΤΙ ΦΟΒΕΡΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
  2)ΤΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΤΕΝΑΚΕΔΑΚΙΑ!!!
  3) ΤΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΑΝΟ!!!!
  4) ΦΟΒΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ'
  5) .......ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ..!!!!!!!!!!!!

  ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ καλή δουλειά, ολοκληρωμένη και με παραμέτρους που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Μπράβο σας!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλη η δουλειά μου άρεσε πολύ!!!! Μπράβο κορίτσια ! Μπράβο και στα παιδιά σας!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή