Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΠΑΤΟΥΣΕΣ ΜΑΣ...

Τα πόδια μας, μας έδωσαν αφορμή για μια σειρά από δραστηριότητες που είχαν ως στόχο να γνωρίσουμε το σχήμα τους και τη χρησιμότητά τους.Ξεκινήσαμε σκεπτόμενοι σε ποιες δραστηριότητες χρησιμοποιούμε τα πόδια μας και τις πατούσες μας.Φτιάξαμε  λίστα .
Ύστερα βγάλαμε παπούτσια και κάλτσες .Παρατηρήσαμε τα πόδια μας , μετρήσαμε τα δάχτυλα , μιλήσαμε για το σχήμα τους.Φτιάξαμε το περίγραμμα του ποδιού μας πάνω στο χαρτί.

 Βουτήξαμε το πόδι μας σε δακτυλομπογιά και κάναμε πατουσοσχέδια αφήνοντας αποτυπώματα. 

 Μετρήσαμε τα δάχτυλά μας και προσπαθήσαμε να γράψουμε τους αριθμούς από το 1 έως το 5  Χορέψαμε το <<Ένας απλός χορός>>
 
<<Έλα να χορέψουμε εδώ.
Βήμα ένα, βήματα δυο.
Θα σου δείξω εγώ πώς.
Είσαι έτοιμος;
Να λοιπόν ένας απλός χορός.

Χτυπάς τα χέρια σου.
(χτυπάμε τα χέρια τρεις φορές)
Τα πόδια μετά 
(χτυπάμε τα πόδια τρεις φορες).
Να λοιπόν ένας απλός χορός>>
Συνεχίζουμε ζητώντας να κάνουν στροφές , να ακουμπήσουν τα δάχτυλα των ποδιών τους να βάλουν τα χέρια τους στη μέση κοκ.

Είδαμε ίχνη ζώων και μιλήσαμε για το σχήμα τους. Στο περιοδικό Σύγχρονο Νηπιαγωγείο  τεύχος Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου 2012 βρήκαμε  ένα παιχνίδι με τα ίχνη των ζώων.
Χωριστήκαμε σε τρεις ομάδες.Η 1η ομάδα είχε βρει ένα ίχνος ζώου.Η 2η ομάδα είχε τις πληροφορίες και η 3η ομάδα είχε τις κάρτες με τις εικόνες των ζώων.Έτσι τα παιδιά της 1ης ομάδας επέλεξαν ένα ίχνος ζώου και προσπάθησαν να το περιγράψουν, ζήτησαν πληροφορίες από τη 2η ομάδα και το τοποθέτησαν σε  πίνακα με τρεις στήλες.Η 2η ομάδα με την βοήθεια μας προσπάθησε να βρει πού αντιστοιχεί η περιγραφή του ίχνους και τοποθέτησε τις πληροφορίες στον πίνακα δίπλα στο ίχνος.Η 3η ομάδα τοποθέτησε τη σωστή φωτογραφία του ζώου που αντιστοιχούσε στο ίχνος και τις πληροφορίες.
 
ΙΔΕΕΣ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ:
Pam Schiller -Par Phipps , Δραστηριότητες για την υποστήριξη των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης στο Νηπιαγωγείο , εκδ Σαββάλας
περ.Σύγχρονο Νηπιαγωγείο , τ.Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου 2012
1 σχόλιο:

  1. Τι υπέροχες δραστηριότητες κάνατε μπράβο σας! Φαντάζομαι πόσο το διασκέδασαν τα παιδιά! Το βιβλίο δραστηριοτήτων του Πατάκη το εχω κι εγώ έχει φοβερές ιδέες μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή