Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ..

Προκειμένου να αντιληφθούν τα παιδιά την ύπαρξη και λειτουργία πολλών οργάνων μέσα  στο ανθρώπινο σώμα ξεκινήσαμε την ενασχόλησή μας με αυτά από  το πεπτικό σύστημα.
Αρχικά διαβάσαμε το παραμύθι Ο Μάκης Ενζυμάκης και η μάχη στο στομάχι ,της Άννα Ράσελμαν.

 

Στη συνέχεια και αφού επεξεργαστήκαμε την ιστορία με ανοιχτές ερωτήσεις προς τα παιδιά ,τους ζητήσαμε να ζωγραφίσουν όπως αυτά νομίζουν το ταξίδι που κάνει το φαγητό στο σώμα μας.Αυτές είναι οι απόψεις τους:

 

 
 
 

Στη συνέχεια και για να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες για το πεπτικό σύστημα διαβάσαμε στο βιβλίο 


 Πήραμε πληροφορίες για τον οισοφάγο , το στομάχι το έντερο , το οποίο το αναπαραστήσαμε με ένα κομμάτι σχοινιού .Το βιβλίο έγραφε ότι το έντερό μας είναι δέκα μέτρα.Πήραμε το μέτρο και μετρήσαμε τα 10 μέτρα.Όταν τεντώσαμε το σχοινί και τα παιδιά είδαν πόσο μακρύ είναι είπαν :<<Μα πώς χωράει;>> Επιστρέψαμε στο βιβλίο και είδαμε το έντερο τυλιγμένο και μαζεμένο μέσα στο σώμα μας.
 Ύστερα χωριστήκαμε σε ομάδες.Η μια ομάδα ανέλαβε να βάλει σε σωστή σειρά τα όργανα του πεπτικού συστήματος : οισοφάγος μετά το στομάχι και μετά το έντερο.
 

 
 

  Τα παιδιά πήραν το βιβλίο και προσπάθησαν να τοποθετήσουν στη σωστή σειρά τα όργανα.
 Η άλλη ομάδα σχεδίασε και έκοψε το περίγραμμα του σώματος ενός παιδιού.

 
 Οι δυο ομάδες συνεργάστηκαν και τοποθέτησαν τα όργανα στο ανθρώπινο περίγραμμα το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε και για τα επόμενα όργανα του ανθρωπίνου σώματος .

 

 Στο τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν μόνα τους το πεπτικό σύστημα όπως μπορούσαν..Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου