Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

ΓΛΥΚΕΣ ΕΥΧΕΣ...

Σήμερα ετοιμάσαμε μικρές ευχούλες (μπαλαρινούλες ήταν ,και την κατασκευή τους την είδαμε στο krokotak) , και μοιράσαμε από μια σε κάθε παιδί. Στη συνέχεια μιλήσαμε για τις ευχές που ανταλάσσουν οι άνθρωποι αυτές τις μέρες.
 

Μιλήσαμε για ΑΓΑΠΗ , ΥΓΕΙΑ , ΕΥΤΥΧΙΑ , ΕΙΡΗΝΗ ,ΧΑΡΑ αλλά και Καλά Χριστούγεννα , Χρόνια Πολλά  , Καλή Χρονιά….


Ύστερα ζητήσαμε από κάθε παιδί να διαλέξει μια ευχή και τη γράψαμε πάνω στις μπαλαρινούλες.Βάλαμε απαλή μουσική και τα παιδιά χόρεψαν με τις ευχούλες .Στο σταμάτημα της μουσικής τα παιδιά έπρεπε να βρουν έναν φίλο τους ή μια φίλη τους και να ανταλλάξουν ευχές: <<Σου εύχομαι ….., >>,<<Και εγώ εύχομαι…>> ανάλογα τι έγραφε η μπαλαρινούλα που κρατούσαν.Το παιχνίδι κράτησε λίγη ώρα και στο τέλος όλοι είχαν ανταλλάξει διάφορες ευχές.


 

 

 

 

 

Στη συνέχεια ετοιμάσαμε τις κάρτες μας για να τις χαρίσουμε σε αυτούς που αγαπάμε.Διαλέξαμε μια ευχή , την γράψαμε και στολίσαμε την κάρτα μας:

 

 

 

 

 

 

 

Οι ευχούλες συνόδεψαν τις κάρτες μαζί με ένα μπισκότο από τη χθεσινή συνταγή… 

 

 


Με ένα διαφορετικό τρόπο ευχήθηκαν τα παιδιά , οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης σε έναν συνάνθρωπό  μας που έχει πολύ μεγάλη ανάγκη.Διοργάνωσαν αγώνα βόλει στο κλειστό γήπεδο της Μεγαλόπολης , εκπαιδευτικοί με γονείς και εκπαιδευτικοί και γονείς με τα παιδιά.Παράλληλα λειτουργούσε παζάρι με κατασκευές των παιδιών  των εκπαιδευτικών  και των γονέων.
Η συμμετοχή των γονέων ήταν μεγάλη ενώ κάποιοι άλλοι έλαμψαν δια της απουσίας τους (δεν αναφέρομαι σε γονείς).
Τέλος πάντων η ατμόσφαιρα ήταν πολύ ευχάριστη και οι δημιουργίες τέλειες.
Τη δική μας συνεισφορά θα την παρουσιάσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου