Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ...

 Σήμερα ξεκινήσαμε με την ανάγνωση του παραμυθιού της Λότη Πέτροβιτς -Ανδρουτσοπούλου Τα παιδιά του Χειμώνα , Τα δώρα του Δεκέμβρη.Όπως κάθε φορά φτιάξαμε το ημερολόγιο του μήνα. Σημειώσαμε πάνω του τις σημαντικές ημερομηνίες : τις γιορτές , την χριστουγεννιάτικη γιορτή μας , την παραμονή των Χριστουγέννων ,τα Χριστούγεννα  και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Συζητήσαμε  για το Χειμώνα και φτιάξαμε μια ομαδική εργασία που την ονομάσαμε Το παζλ του Χειμώνα.Από πίνακες ζωγραφικής κόψαμε σε σχήμα κομματιού παζλ μερικά σημεία τους ,τα παρατηρήσαμε και ξεχωρίσαμε αυτά που ταιριάζουν στο χειμώνα.Ύστερα τα παιδιά υπαγόρευσαν και εμείς γράψαμε αυτό που έδειχνε κατά τη γνώμη τους το κομμάτι:Ύστερα τα παιδιά ζωγράφισαν, και έγραψαν όπως μπορούσαν  τα σχόλια τους, για το πότε είναι χειμώνας.
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ:
 

 


 

 
  

 Τελειώσαμε διαβάζοντας ένα ποίημα για έναν κοντοστρουμπουλάτο χιονάνθρωπο!!
 Το διαβάσαμε , ύστερα σημειώσαμε τις λέξεις που ακούγονται το ίδιο στα αυτιά μας και κυκλώσαμε τα ίδια γράμματα.
 

Ζωγραφίσαμε τον χιονάνθρωπο ακολουθώντας τις οδηγίες του ποιήματος.
3 σχόλια:

  1. Τι ωραίο που είναι το παζλ με τους πίνακες ζωγραφικής!!!! Με ενθουσίασε η ιδέα σας! Είχα αρκετο καιρό να δω κάτι τόσο πρωτότυπο μπράβο! Και οι χιονάνθρωποι είναι πολύ ωραία ιδέα! Καλό χειμώνα λοιπόν και καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή