Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ ΕΥΡΩ :ΜΕΡΟΣ 1ο

 Αυτές είναι οι αντιλήψεις των παιδιών για τα χρήματα:
Με τα χρήματα ψωνίζουμε :ψωμί , γιαούρτι ,  λουκάνικο,μπριζόλα κλπ
Έχουν το σχήμα του κύκλου.


Τα παιδιά έχουν δει τους γονείς να δίνουν χρήματα στο super market , στην πιτσαρία , στο σουβλατζίδικο , στο βενζινάδικο , στο μανάβη κλπ...


Οι γονείς παίρνουν τα χρήματα από τη δουλειά τους , από τον κύριο που δουλεύουν και από τους πελάτες τους είπαν τα παιδιά.

 

Παρατηρήσαμε τα κέρματα του ευρώ και σημειώσαμε αυτά που είδαμε .Μιλήσαμε για το χρώμα τους το μέγεθός τους , για τους αριθμούς και τις παραστάσεις που έχουν επάνω τους.Ομαδοποιήσαμε τα κέρματα με βάση το χρώμα τους:σε αυτά που έχουν το χρώμα του χαλκού , σε αυτά που έχουν το χρώμα του χρυσού και σε δίχρωμα.
 Κάναμε κάτι <<μαγικό >> είπαν τα παιδιά .Ο καθένας πήρε από ένα κέρμα και αφού τοποθέτησε επάνω του ένα λευκό χαρτί , μετά έτριψαν επάνω του τη μύτη ενός μολυβιού ώστε να αποκαλυφθεί το σχέδιο του κέρματος.

 Σε κενές αυγοθήκες τοποθετήσαμε αρχικά στη μια σειρά κέρματα.Τα παιδιά έπρεπε στην κάτω σειρά να βρουν και να τοποθετήσουν τα ίδια ακριβώς.
Σε μια επόμενη φάση του παιχνιδιού τα παιδιά παρατηρώντας τα κέρματα στις θήκες έπρεπε να τοποθετήσουν την αντίθετη όψη από αυτή που έβλεπαν.

ΙΔΕΕΣ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ : ΝΙΚΗ ΚΑΝΤΖΟΥ , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ,ΤΟΜΟΣ Α΄ ,ΕΚΔ.ΔΙΠΤΥΧΟ , ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου