Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ PIET MONDRIAN...

 Με αφορμή τον πίνακα ζωγραφικής του Piet Mondrian  ασχοληθήκαμε με το σχήμα του  ορθογωνίου παραλληλογράμμου.Αφού σχολιάσαμε τον πίνακα ως προς το θέμα του , τα χρώματά του τις γραμμές και τα σχήματά του δώσαμε το όνομα του σχήματος που επαναλαμβάνεται στον πίνακα.
Τα παιδιά ταίριαξαν τις λεπτομέρειες του πίνακα βρίσκοντας κάθε κομμάτι του.
Σχηματίσαμε στο δάπεδο με χαρτοταινία ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.Τα παιδιά στάθηκαν στις τέσσερις πλευρές του \.Στη συνέχεια μετρήσαμε πόσοι στέκονταν σε κάθε πλευρά τονίζοντας την ισότητα των απέναντι πλευρών του ορθογωνίου.Μιλήσαμε για τις γωνίες του και τις μετρήσαμε.Εντοπίσαμε αντικείμενα στο σχήμα του ορθογωνίου που υπήρχαν μέσα στην τάξη μας.


 Σε έντυπο τα παιδιά αντέγραψαν το χρώμα των ορθογωνίων που υπήρχαν σε έναν άλλο πίνακα του ζωγράφου σε έναν κενό αντίγραφο του.


 

 

Ζωγραφίσαμε ορθογώνια παραλληλόγραμμα και συνθέσαμε και εμείς έναν πίνακα παρόμοιο με του Mondrian.

 Παρατηρήσαμε διάφορα αρχαία κτίσματα και επιλέξαμε αυτά που το σχήμα τους μοιάζει με το ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.Τα κολλήσαμε σε χαρτί και γύρω ζωγραφίσαμε αντικείμενα που γνωρίζουμε και έχουν το ίδιο σχήμα.


 

 


Τελειώσαμε φτιάχνοντας μοτίβα με κύκλους και ορθογώνια παραλληλόγραμμα.


ΙΔΕΕΣ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ: Pam Schiller -Par Phipps , Δραστηριότητες για την υποστήριξη των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης στο Νηπιαγωγείο , εκδ Σαββάλας
 περ.Σύγχρονο Νηπιαγωγείο , τ.Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2012Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου