Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ...

Το παιχνίδι με την πρώτη τάξη του Δημοτικού σχολείου μας έδωσε αφορμή να μιλήσουμε για τα αγαπημένα παιχνίδια και άλλων παιδιών .Τα πρωτάκια έκαναν ζωγραφιές με το αγαπημένο τους παιχνίδι και μας τις παρουσίασαν.Μερικά από τα παιδιά είχαν γράψει και οδηγίες παιξίματος.Παιχνίδια ομαδικά , επιτραπέζια ,ατομικά.Βρήκαμε ποια παίζουμε και εμείς και είναι ίδια με των άλλων παιδιών.

   

  

Το παιχνίδι με τις περισσότερες ψήφους:
  

Παιχνίδια με οδηγίες:

 Και ύστερα παίξαμε με την πρώτη Δημοτικού:


 

Είδαμε τον πίνακα ζωγραφικής  του Ν.Χατζηκυριάκου -Γκίκα <<Τα λαικά  παιχνίδια>> και τον πίνακα ζωγραφικής του Συμεών Σαββίδη <<Γύρω -γύρω όλοι>>.Συγκρίναμε τους δυο πίνακες , βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές.

Παίξαμε παιχνίδια μνήμης και δραστηριότητες με στόχο την αντίληψη του χώρου  με τον πίνακα του Ν.Χατζηκυριάκου -Γκίκα. Εντοπίσαμε λεπτομέρειες και τις ενώσαμε με τον πίνακα.Γράψαμε τον τρόπο παιξίματος του παιχνιδιού  που παίζουν τα κοριτσάκια στον πίνακα του Σ.Σαββίδη και ζωγραφίσαμε ένα παρόμοιο θέμα .Γράψαμε όπως μπορούσαμε τον τίτλο του έργου.
 


Φτιάξαμε ιστορία με το κοριτσάκια του πίνακα και δανειστήκαμε εικόνες του για να την εικονογραφήσουμε τοποθετώντας σε διαφορετική κάθε φορά διάταξη τα πρόσωπα ,ανάλογα με το παιχνίδι που έπαιζαν στην ιστορία μας.
 


 
 
   

Βάλαμε ματάκια στα παραδοσιακά παιχνίδια , τους δανείσαμε τις φωνές μας και εκείνα βγήκαν στο κουκλοθέατρο και μας μίλησαν ..

Προσκαλέσαμε την έκτη τάξη του Δημοτικού σχολείου να έρθει στην τάξη μας να μας βοηθήσει να φτιάξουμε το επιτραπέζιο παιχνίδι ,φιδάκι,και να μας πουν με τι παιχνίδια παίζουν τα μεγαλύτερα παιδιά.
Δοκιμάσαμε και το γιο-γιο και αποτυπώσαμε από μνήμης στο χαρτί την κίνηση του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου