Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ...

Το παιχνίδι , η αγαπημένη  ασχολία των παιδιών είναι το θέμα που μας απασχολεί αυτό τον καιρό.
Ξεκινώντας το πρόγραμμα ζητήθηκε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι ποιος τους το χάρισε και με ποιον προτιμούν να το παίζουν.

 


Ύστερα παρουσιάσαμε στα παιδιά ένα μπαουλάκι ρωτώντας τα αν μπορούν να μαντέψουν τι μπορεί να έχει μέσα.Οι απαντήσεις ποικίλες.Όταν το ανοίξαμε όλα αναγνώρισαν ότι τα αντικείμενα ήταν παιχνίδια.Τα ρωτήσαμε αν μοιάζουν με τα δικά τους και η απάντηση ήταν <<..λίγο μοιάζουν...>>Βγάλαμε τα παιχνίδια από το μπαουλάκι , τα επεξεργαστήκαμε , μιλήσαμε για το υλικό κατασκευής τους ,και δοκιμάσαμε να παίξουμε .Με μερικά δεν δυσκολευτήκαμε

 

 Άλλα όμως μας δυσκόλεψαν.Δεν καταλαβαίναμε πως έπρεπε να τα κρατήσουμε , να τα  χειριστούμε.
 
 


 Έπρεπε να ρωτήσουμε κάποιον που θα μπορούσε να μας πει.Αλλά ποιον ; Κάποιον μεγαλύτερό μας που θα μπορούσε να ξέρει.Αφού προβληματιστήκαμε αρκετά,καταλήξαμε !!Ο κύριος Αργύρης , ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου με το οποίο συστεγαζόμαστε , έρχεται καμιά φορά και μας πειράζει!!!
Συντάξαμε την πρόσκληση , την υπογράψαμε και την αφήσαμε στο γραφείο του μιας και εκείνη την ώρα έκανε μάθημα. Ο κύριος Αργύρης ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και μας επισκέφθηκε στην τάξη μας.
Και επιτέλους ένα - ένα τα μυστήρια λύθηκαν!!!


 
 
 Μας μίλησε και για τα παιχνίδια που αυτός έφτιαχνε όταν ήταν μικρός.Όλα κατασκευασμένα από ξύλο και άχρηστα υλικά.Μας σχεδίασε πως έφτιαχναν το πατίνι , μας είπε για τα παιχνίδια το καλοκαίρι και το χειμώνα , για τα ομαδικά παιχνίδια στην γειτονιά.
 

 
 Ύστερα ενθουσιασμένοι από όλα αυτά που είχαμε ακούσει, ζωγραφίσαμε ποιο από αυτά τα <<παλιά>> παιχνίδια μας άρεσε πιο πολύ.
 Ζωγραφίσαμε επίσης και τον τρόπο με τον οποίο παιζόταν.


Αποφασίσαμε την επόμενη μέρα να φέρει ο καθένας ένα αγαπημένο του παιχνίδι στην τάξη.Απευθύναμε προσκλήσεις και στους γονείς των παιδιών  να μας επισκεφτούν ή να συμμετέχουν σε μια συνέντευξη με θέμα τα παιχνίδια των παιδικών τους χρόνων.Ανταποκρίθηκαν όλοι θετικά.Οπότε ξεκινά για μας μια περίοδος παιχνιδιάρικη.....
2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ !!!ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με την Κική! [ολύ ωραίο θέμα και πολύ ωραία προσέγγιση! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή