Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ....


 Η μαμά του Κωνσταντίνου μας επισκέφτηκε και έφερε μαζί της τα παιχνίδια που έπαιζε όταν ήταν και εκείνη μικρή.Μας έδειξε τις κούκλες της , τις πήραμε αγκαλιά και διαπιστώσαμε ότι κλείνουν τα μάτια τους όταν  λίγο τις γυρίζαμε ανάσκελα.
 


 

Μας είπε ακόμα ότι τα κορίτσια έπλεκαν και κεντούσαν  όταν λίγο μεγάλωναν και μας έδειξε πως γίνεται. Μας μίλησε και για ένα άλλο παιχνίδι που έπαιζαν  όλοι μαζί και λεγόταν τσιόκας.Γράψαμε τις οδηγίες και θα το βάλουμε στο βιβλίο με τα ομαδικά παιχνίδια που θα ετοιμάσουμε.Δοκιμάσαμε να το παίξουμε μέσα στην αίθουσα αλλά δεν είχαμε αρκετό χώρο.Όταν ο καιρός καλυτερεύσει θα βγούμε στην αυλή και θα το παίξουμε. 


Μας βοήθησε να φτιάξουμε τις κούκλες του φόβου που έχουν τα παιδιά στη Γουατεμάλα και τους  λένε όλα αυτά που τα φοβίζουν.


Χρησιμοποιήσαμε μανταλάκια και κλωστή πλεξίματος .Πήρε ο καθένας από δυο στο σπίτι του για να τις βάλει  κάτω από το μαξιλάρι του για να διώχνουν μακριά τους φόβους...

 Παρατηρήσαμε τον πίνακα του Γιώργου Ιακωβίδη <<Κούκου ή  Το κρυφτουλάκι>> και προσπαθήσαμε να μαντέψουμε τι παιχνίδι έπαιζαν τα κοριτσάκια.Ήταν κρυφτό.Γράψαμε τις οδηγίες του παιχνιδιού και προσπαθήσαμε να αναπαραστήσουμε αυτό που δείχνει ο πίνακας.
 

 


2 σχόλια: