Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ,ΤΟ SOCCER-BASEBALL ΚΑΙ Ο ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ

 Χθες στην τάξη μας ήρθε η μαμά του Φώτη και μας μίλησε για τα δικά της αγαπημένα παιχνίδια.Μαζί της παίξαμε χαλασμένο τηλέφωνο και το παιχνίδι της Αλφαβήτας , το γνωστό <<πρόσωπο , ζώο , πράγμα...>>.Γράψαμε τους κανόνες κάθε παιχνιδιού για να τα βάλουμε στο βιβλίο της συλλογής παιχνιδιών που θα ετοιμάσουμε.
Μας βοήθησε να φτιάξουμε ένα φιδάκι με πλαστικά ποτηράκια , σπάγκο και κουμπιά.Από τα παιδιά ζητήθηκε να βάλουν με τέτοιο τρόπο τα ποτήρια ώστε να σχηματιστεί ένα φιδάκι με τον περιορισμό να χρησιμοποιήσουν ενναλάξ τα χρώματα.


 Έτοιμα τα φοβερά φίδια!!
 Αφού ευχαριστήσαμε τη μαμά , εμείς συνεχίσαμε.Φτιάξαμε το ερωτηματολόγιο που θα πάρουν τα παιδιά στο σπίτι για τη συνέντευξη με τους γονείς οι οποίοι διάλεξαν αυτό τον τρόπο για να μας μιλήσουν για τα αγαπημένα τους παιχνίδια.Ζωγραφίσαμε τις ερωτήσεις για να τις θυμόμαστε.Γράψαμε τις οδηγίες για το χειρισμό του ψηφιακού δημοσιογραφικού μαγνητόφωνου , και κάναμε μερικές πρόβες με τις ερωτήσεις και το μαγνητοφωνάκι.Ξετρελάθηκαν όλοι!!
Περιμένουμε με ανυπομονησία την πρώτη συνέντευξη!!


 Σήμερα , σειρά είχε η μαμά του Γιώργου.Μας <<έφερε>> ένα παιχνίδι που έπαιζε στον Καναδά όπου μεγάλωσε.Λέγεται soccer - baseball.Μας σχεδίασε τον τρόπο που παίζεται , τις θέσεις των παικτών.


 


 Ύστερα βγήκαμε στον κοινόχρηστο χώρο και προσπαθήσαμε να το παίξουμε.Καλέσαμε τη μαμά του Γιώργου στο σχολείο μας μια μέρα που ο καιρός θα το επιτρέπει να παίξουμε το παιχνίδι στην αυλή.


 Γυρίσαμε στην τάξη μας και όλοι μαζί φτιάξαμε έναν κροκόδειλο με αυγοθήκες και χαρτόνι.
 Η Μαμά του Γιώργου μας κέρασε σοκολατάκια και την αποχαιρετήσαμε γλυκά...
Με τους κροκόδειλους παίξαμε ένα παιχνίδι με αριθμούς.Καθένας τραβούσε ένα χαρτάκι και έλεγε τον αριθμό που ήταν γραμμένος ,στη συνέχεια τάιζε τον κροκόδειλο με τόσα <<γλυκά>> όσα έλεγε ο αριθμός.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου