Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

ΜΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ..

 Με αφορμή τον ερχομό του Μάρτη, διαβάσαμε την ιστορία του από το βιβλίο της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου , Τα παιδιά της Άνοιξης(επειδή οι ιώσεις μας έχουν αποδεκατίσει , τα δυο τμήματα του Νηπιαγωγείου έγινε ένα και το χαρήκαμε πολύ που βρεθήκαμε όλοι μαζί , όσοι απομείναμε δηλαδή!). Επεξεργαστήκαμε το παραμύθι με ερωτήσεις.Σταθήκαμε περισσότερο στα χαρακτηριστικά του μήνα:στην αστάθεια που έχει ο καιρός , στο ότι είναι ο πρώτος μήνας της Άνοιξης , στις αλλαγές που περιμένουμε να δούμε στη φύση , στο ότι τα ζώα ξυπνούν από τη χειμερία νάρκη , στις δραστηριότητες των ανθρώπων , στις γιορτές του μήνα και τα έθιμα του Μάρτη.
Φτιάξαμε το παζλ του Μάρτη με φωτογραφίες και γράψαμε όπως μπορούσαμε :

 
 

 


 

 Σε χαρτόνι κομμένο σε σχήμα κομματιού πάζλ είχαμε γράψει σκηνές από την ιστορία του Μάρτη που διαβάσαμε.Βάζοντας  σωστά τα κομμάτια της ιστορίας φτιάξαμε το παζλ της και ύστερα το ζωγραφίσαμε.

Κάποιοι άλλοι έπρεπε να βρουν τις εικόνες που θα ταίριαζαν για να στολίσουμε το φόρεμα της Άνοιξης.Ανάμεσα στις εικόνες υπήρχαν μερικές χειμωνιάτικες , φθινοπωρινές και καλοκαιρινές.Ύστερα τα παιδιά ζωγράφισαν και τις δικές τους και στολίσαμε την Άνοιξη.


 


Σε έντυπο που ετοιμάσαμε για τα παιδιά υπήρχε ένα διαλογικό κομμάτι του παραμυθιού.Το διαβάζαμε στα παιδιά και εκείνα έπρεπε να καταλάβουν ποιος μιλάει κάθε φορά και να το σημειώνουν με το χρώμα που είχαμε συμφωνήσει από την αρχή.Κάναμε λόγο για το διάλογο και πως αυτός επιτυγχάνεται.
 
 


  

 


 Στο τέλος επειδή Μάρτης χωρίς παροιμίες δεν γίνεται φτιάξαμε μια ιστορία με αφορμή 
την παροιμία :Μη σε γελάσει ο Μάρτης το πρωί και χάσεις την ημέρα.


 
 
2 σχόλια:

  1. Καλό μήνα!!! Πολύ ωραίες όλες οι δραστηριότητες και ειδικά το παζλ και η Άνοιξη με το φόρεμά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω με τη Μαρω.....μου άρεσε το παζλ και ανοιξη!!
    καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή