Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΨΗΛΑ...

 Σήμερα παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου , ασχοληθήκαμε με τα παραμύθια.Ανοίξαμε τους φακέλους που τόσο καιρό συγκεντρώναμε στοιχεία από τα παραμύθια που διαβάζαμε.
Ξαναείδαμε τους ήρωες και τους κατατάξαμε ,είδαμε τα προβλήματά τους ,τις λύσεις που βρήκαν και το τέλος των παραμυθιών.
Γράψαμε σε μεγάλο χαρτόνι τα συμπεράσματά μας.

 
 
  

Ύστερα κάναμε παιχνίδια με τους ήρωες.Αντιστοιχίσαμε τους ήρωες με τα ονόματά τους.
  

  
  
  

  
Αντιστοιχίσαμε τους ήρωες με αντικείμενα που τους ταιριάζουν:
  
 Αντιστοιχίσαμε τα ονόματα με τις εικόνες των αντικειμένων:

 
  
Και στο τέλος αντιστοιχίσαμε τα ονόματα των ηρώων με τα ονόματα των αγαπημένων τους πραγμάτων:
  

Φτιάξαμε ένα βιβλίο που θα μας επιτρέπει να φτιάχνουμε ιστορίες με όλους τους ήρωες που ξέρουμε αλλά και με άλλους που θα διαβάσουμε σε νέα παραμύθια.
 
  
  

 
  
 
 
 
  
  
Η ιδέα για το βιβλίο και το κείμενο την πήραμε από το βιβλίο της Τασούλας Τσιλιμένη Με ένα Πι και ένα Φι φτιάχνω Παραμύθι,εκδ.Ελληνικά Γράμματα

Στο τέλος με τα παιδιά ξετυλίξαμε το κουβάρι με τους τίτλους των παραμυθιών που γράφαμε τόσο καιρό.Το απλώσαμε από την μια άκρη της αίθουσας έως την άλλη.Κάποιο παιδί πρότεινε να μετρηθούμε .Τότε παρατηρήσαμε ότι οι τίτλοι στο κουβάρι ήταν ψηλότεροι από εμάς.Τι θα έπρεπε να κάνουμε για να πάει πιο ψηλά;Να διαβάσουμε και άλλα παραμύθια!!!Και τι γίνεται όταν διαβάζουμε πολλά βιβλία;Εξηγήσαμε ότι το <<ψηλά>> σημαίνει ότι γινόμαστε έξυπνοι , καλλιεργημένοι μορφωμένοι.Τα βιβλία μας ταξιδεύουν σε κόσμους που δεν θα μπορούσαμε να πάμε..
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΨΗΛΑ!!! έγραψαν τα παιδιά σε μια μικρή αφίσα την οποία πήραν σπίτι τους για να μεταφέρουν και στους γονείς το μήνυμα τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου