Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ... Συνεχίζοντας το ξεφύλλισμα των εφημερίδων σταθήκαμε σε άρθρα που μας άρεσαν και τα διαβάσαμε και σε εικόνες που μας εντυπωσίασαν.
Ένα άρθρο που μας τράβηξε την προσοχή ήταν αυτό:

 
 (από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ)
 Πρόκειται την ιστορία μιας γερμανίδας και ενός κεφαλονίτη.Η γυναίκα πριν από 23 χρόνια και ενώ έκανε κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά ,έγραψε ένα μήνυμα σε ένα χαρτί και ύστερα το τοποθέτησε σε ένα γυάλινο μπουκάλι το οποίο στη συνέχεια το πέταξε στη θάλασσα.Το μπουκάλι το βρήκε μετά από 23 χρόνια ένας άντρας στην Κεφαλονιά.
Η ιστορία μας άρεσε πάρα πολύ!!Κάναμε υποθέσεις για το τι μπορεί να έγραφε το μήνυμα και τι θα μπορούσε να είχε"δει" το μπουκάλι όλα αυτά τα χρόνια.Φανταστήκαμε τα ψάρια να το περιεργάζονται και να αναρωτιούνται "Τι να είναι αυτό το μαραφέτι ,ρε παιδιά " (όπως έκαναν οι αρειανοί όταν είδαν το φτυάρι στην ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά, Ένα φτυάρι στον Άρη).
Εμείς ανασυνθέσαμε το άρθρο προσέχοντας τη θέση του τίτλου , της φωτογραφίας και του κυρίως κειμένου:
 

  
 
  
  

  
Ύστερα προσπαθήσαμε να γίνουμε δημοσιογράφοι και να γράψουμε το δικό μας άρθρο με αφορμή μια φωτογραφία από εφημερίδα:

Και μετά από τόσο ξεφύλλισμα εφημερίδων ,πιστεύουμε ότι είμαστε αρκετά ώριμοι να γίνουμε μεγαλοεκδότες!!Ξεκινήσαμε τη δημιουργία της δικής μας εφημερίδας.Σκοπός της έκδοσής της είναι η παρουσίαση  στους γονείς ,του προγράμματος πολιτιστικών θεμάτων που έχουμε αναλάβει για τη φετινή χρονιά και έχει θέμα τα παιχνίδια ,παλιά και σημερινά.
Ξεκινήσαμε με το εξώφυλλο και σε πρώτη φάση το δημιουργικό τμήμα της εφημερίδας έδωσε το όνομά της και τον κεντρικό τίτλο.Τα υπόλοιπα θα συμπληρωθούν στο τέλος αφού θα έχουν να κάνουν με τα νέα που θα υπάρχουν στο εσωτερικό της εφημερίδας.Αφού είδαμε  με τα παιδιά το έντυπο που είχαμε ετοιμάσει , φέραμε στη μνήμη μας ,αυτά που είχαμε μάθει κατά την ενασχόλησή μας με το πρόγραμμα.
Στη συνέχεια συμφωνήσαμε ότι η  συγγραφή των άρθρων θα γίνεται ως εξής:τα παιδιά θα γράφουν τους τίτλους και ύστερα θα υπαγορεύουν το κείμενο στην κυρία.
Κάπως έτσι δηλαδή:

 

 Το εγχείρημα θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες!!
Μέχρι την επόμενη ανάρτηση θα δουλέψουμε πυρετωδώς για να την ολοκληρώσουμε και να σας την παρουσιάσουμε...

4 σχόλια:

 1. μπράβο σας υπέροχες δραστηριότητες !!!!
  μαλλον βαδίζουμε παράλληλα.......σήμερα φιλοξενούσαμε δημοσιογράφο στο νηπ/γείο μας...αύριο επισκεπτόμαστε εφημερίδα !!!
  καλή συνέχεια !!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΩ ΠΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καταπληκτική δουλειά!!!!Μπράβο σας και συγχαρητήρια!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή