Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ..(ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

 Χθες ,Πέμπτη ,το πασχαλινό αεροπλάνο μας ταξίδεψε έως την Γερμανία .Προσπαθήσαμε μέσα από εικόνες και βίντεο να δούμε τα πασχαλινά έθιμα της χώρας.
 
Στη Γερμανία το Πάσχα είναι για πολλούς γερμανούς από τις σημαντικότερες γιορτές του χρόνου ,όπως το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα.Όλα εκεί περιστρέφονται γύρω από το αυγό.Ειδικά για τα παιδιά η ημέρα του Πάσχα είναι μέρα χαράς καθώς τουςεπισκέπτεται ο πασχαλινός λαγός και κρύβει στον κήπο τους πασχαλινά αυγά.Τα παιδιά συμμετέχουν  στο κυνήγι των αυγών .

  
 Τα συντριβάνια στις πόλεις τις μέρες του Πάσχα στολίζονται και αυτά με αυγά και λουλούδια.

 
 
Υπάρχει ακόμα το έθιμο της πασχαλινής ιππασίας κατά το οποίο  οι άνδρες μιας κοινότητας φορούν φράκο  και ιππεύουν στολισμένα άλογα.Γυρνούν από χωριό σε χωριό και μεταφέρουν το μήνυμα του Πάσχα.      Ο στολισμός του πασχαλινού δέντρου με αυγά ξεκίνησε σαν παράδοση μιας γερμανικής οικογένειας αλλά το υιοθέτησαν και άλλες οικογένειες με το πέρασμα των χρόνων .


 

 Όλα αυτά είδαμε για τα έθιμα στη Γερμανία .Τα παιδιά ζωγράφισαν όσα τους έκαναν εντύπωση.Στις ζωγραφιές επικράτησαν τα πασχαλινά δέντρα και οι ιππείς.

  
  

 
  

  
  
 
  
 

 Σημειώσαμε τα έθιμα που είναι κοινά σε Ελλάδα και Γερμανία:
 


 
Αποφασίσαμε να παίξουμε και εμείς στην αυλή το κυνήγι των αυγών .Σκορπίσαμε στο προαύλιο χάρτινα αυγά.Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες έπρεπε να τα βρουν .Κάθε ομάδα στο τέλος αντάλλαξε τα χάρτινα αυγά με σοκολατένιααααα!
  
 
  

  
  
 
  
  

  
Φτιάξαμε λαγουδάκια με εφημερίδα .Πήραμε την ιδέα από :http://nipiagogoiarkadias.blogspot.gr/search/label/%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%A7%CE%91%20%2F%20%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%9A%CE%95%CE%A5%CE%95%CE%A3
  
   

  
 Η προετοιμασία της κάρτας με τις ευχές από όλες τις χώρες που θα ταξιδέψουμε ξεκίνησε κάπως έτσι:Όταν στέγνωσε συνέχισε έτσι :

 Και ο στολισμός ολοκληρώθηκε:

1 σχόλιο: