Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΨΑΡΑ..

 Την ιστορία του ψαρά που έλεγε ότι τα δικά του  ψάρια ήταν τα καλύτερα , την διαβάσαμε στο Σύγχρονο Νηπιαγωγείο τ.Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου 2013 και συγγραφέας της είναι ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος.
Η ιστορία αναφέρεται σε έναν ψαρά που πάντα παινευόταν  ότι έπιανε τα καλύτερα  ψάρια .Όταν οι άλλοι τον ρωτούσαν τι έχουν τα δικά του ψάρια και είναι καλύτερα απαντούσε επειδή είναι δικά του.Όταν του είπαν ότι τα ψάρια του δεν ήταν χρωματιστά ,δεν είχαν φτερά δεν ήταν λαμπερά , δοκίμασε όλους τους τρόπους για να τους αποδείξει ότι μπορεί να πιάσει και τέτοια. Στο τέλος όμως οι προσπάθειες του ήταν άκαρπες και  γελούσαν όλοι μαζί του.Ο ψαράς ευχήθηκε να γίνει τσουνάμι και να τους καταστρέψει όλους ,μα δυστυχώς το δικό του σπίτι καταστράφηκε .Η σκεπή του γύρισε ανάποδα , έγινε βάρκα και εκείνος μέσα σε αυτή βρέθηκε στη θάλασσα.
Ποτέ λοιπόν δεν πρέπει να καυχιόμαστε για κάτι που έχουμε ,ποτέ να μην ευχόμαστε την καταστροφή των άλλων και αν θέλουμε να συναντήσουμε χρωματιστά ψάρια ,ψάρια με φτερά και ψάρια λαμπερά να πηγαίνουμε  στη θάλασσα χωρίς  αγκίστρι .
Τα παιδιά ξαναθυμήθηκαν και ζωγράφισαν σκηνές από την ιστορία:
Ξέμπλεξαν τις πετονιές των ψαράδων για να βρουν ποιος είχε  πιάσει το ψάρι:
 


 Συμπλήρωσαν με τη σωστή λέξη προτάσεις από την ιστορία : 

"Ταξίδεψαν" μαζί με τον ψαρά με τη στέγη-βάρκα του και ζωγράφισαν αυτά που συνάντησαν:
 


Σε χαρτί Α4 υπήρχε μόνο  το σκίτσο ενός ψαρά .Τα παιδιά ζωγράφισαν και ότι άλλο θα ταίριαζε:

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετικές ζωγραφιές και πολύ ωραίες ιδέες. Μπράβο στα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φοβερές ιδέες !!!
    το σκίτσο του ψαρά......να συμπληρωθεί...ουάου, μου άρεσε πολύ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή