Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ...

Ένα ταξίδι από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα κάναμε σήμερα για να δούμε τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα.Ξεναγοί σε αυτό το ταξίδι  μαμά του Γιώργου και η μαμά του Φώτη και της Κυριακής.

Παρακολουθήσαμε εικόνες και σχολιάζαμε ταυτόχρονα.Οι μαμάδες μας έδιναν επιπλέον πληροφορίες για όσα βλέπαμε.Μας έφεραν ένα καράβι και μας βοήθησαν να το φωτίσουμε:

Μια χειροποίητη φάτνη που μας έκανε να σκεφτούμε ότι πολλά πράγματα που θεωρούμε άχρηστα ανακυκλώνονται και δίνουν νέα πράγματα.Οι μαμάδες μας έφεραν και φυσικά υλικά  για να φτιάξουμε ένα χριστουγεννιάτικο καλάθι και ένα στεφάνι.Χωριστήκαμε σε ομάδες και το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε.
Και άλλη μια έκπληξη για τα παιδιά.Οι μαμάδες χάρισαν σε όλους χάρτινα καραβάκια με καραμέλες και ζυμαρένια στολίδια.
Και αφού φάγαμε τα νόστιμα μηλοπιτάκια που μας  είχαν ετοιμάσει τις βοηθήσαμε και έφτιαξαν μικρές γλυκές μπουκίτσες τις οποίες θα φάμε αύριο.


Ευχαριστούμε θερμά τις μαμάδες για όλα αυτά που ετοίμασαν για τη σημερινή μέρα.Όπως φυσικά ευχαριστούμε θερμά και τις υπόλοιπες μαμάδες οι οποίες τις προηγούμενες μέρες αφιέρωσαν χρόνο να έρθουν κοντά μας και να μας μιλήσουν για τα χριστουγεννιάτικα έθιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου