Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ..

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη με δραστηριότητες για το πρόσωπό μας και τις εκφράσεις  του αλλά και γεμάτη  με διάφορα άλλα πρόσωπα..
Τα παιδιά ζωγράφισαν αυτοπροσωπογραφίες και "έδωσαν" χρώμα σε ασπρόμαυρους πίνακες ζωγραφικής που το είχαν χάσει..


Όταν ήρθε η Πέμπτη ήρθε και η σειρά της γιορτής του βιβλίου.Διαβάσαμε , είδαμε ,παίξαμε το βιβλίο "Ένα λιοντάρι στο Παρίσι".Ένα τέλειο βιβλίο!!
 Πριν ξεκινήσει η ανάγνωση είδαμε ένα μικρό βίντεο σχετικά με τα λιοντάρια.


 Συνεχίσαμε με εικόνες από το Παρίσι :τον Πύργο του Άιφελ , το μουσείο του Λούβρου ,την Παναγία των Παρισίων.όταν φτάσαμε στο σημείο της ιστορίας που το λιοντάρι επισκέπτεται το μουσείο και ένα κορίτσι του χαμογελά μιλήσαμε και για τη Μόνα Λίζα.


Τελειώνοντας την ανάγνωση σειρά είχαν τα παιχνίδια στον πίνακα.
Πώς θα έμοιαζε η Μόνα Λίζα αν είχε τα μάτια μας;Σύρε και άσε τα μάτια σου πάνω της !!Αφού πρώτα τα εντοπίσεις!!
Και το λιοντάρι πως θα ήταν με ανθρώπινα μάτια;Κάνε το ίδιο όπως και παραπάνω για να το δεις!!Η Μόνα Λίζα αλλάζει συναισθήματα!!Δείτε το ΕΔΩ


Γευτήκαμε γαλλικό (λέμε τώρα) ψωμι τύπου μπαγκέτα που είδαμε στο παραμύθι!!Τόσες φέτες όσες είναι τα παιδιά σε κάθε τραπέζι!!
Ύστερα παίρνοντας την ιδέα από το 31ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ φτιάξαμε ένα χάρτη του Παρισιού για να τον μελετήσει το λιοντάρι..


Φτιάξαμε ένα μεγάλο παζλ με τη Μόνα Λίζα και θα δείτε παρακάτω πως το χρησιμοποιήσαμε!!Τα παιδιά έγραψαν τον τίτλο στην τούρτα ..


Και κάποιοι ζωγράφισαν τη Μόνα Λίζα..

Κρυφτήκαμε πίσω από τη Μόνα Λίζα και οι υπόλοιποι έπρεπε να μας αναγνωρίσουν κοιτώντας μόνο τα μάτια..


Ο χάρτης έτοιμος.Το πορτοκαλί είναι το λιοντάρι..

Εδώ στο καβαλέτο έγινε πολύ καλή δουλειά!!Το λιοντάρι καθρεφτίζεται στο ποτάμι και βλέπει κάποιον επιτέλους να του χαμογελά!!


Και μερικές εργασίες φαντασίας..5 σχόλια:

  1. Σπουδαία δουλειά κάνατε. Βέβαια το παραμύθι δεν το γνωρίζω αλλά μου έδωσες καλή αφορμή να το πάρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο κορίτσια εξαιρετική και πολύ πρωτότυπη δουλειά!!!!Τι ωραίος ο διαδραστικός!!!Μακάρι να είχαμε σε όλα τα Νηπιαγωγεία!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή