Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΙΗ ΠΑΙΔΙΑ, ΥΓΙΗΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ:ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Για να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι πρέπει να ξέρουμε τον προορισμό. Με τα παιδιά ξεκινήσαμε το ταξίδι στη "Χώρα της Διατροφής". Αναρτήσαμε το παγκόσμιο διατροφικό ρολόι το οποίο περιέχει όλους τους σταθμούς του ταξιδιού μας.
 
 Στα ταξίδια είναι απαραίτητα τα εισιτήρια.Κάθε φορά που θα ξεκινούμε για έναν προορισμό θα μοιραζόμαστε τα εισιτήρια.
 

 

 

 

 

 
 
Το πρώτο μας ταξίδι ένας ήταν ένας μικρός γύρος του κόσμου. Με τα παιδιά παρατηρήσαμε τον πλανήτη μας. Η γη έχει μεγάλους ωκεανούς και κομμάτια ξηράς. Απο εκεί οι άνθρωποι παίρνουν την τροφή τους.Όμως θάλασσες και χώμα βρομίζουν από σκουπίδια, απόβλητα και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για να αυξηθεί η παραγωγή.
Σε δυο επιφάνειες, μια καφέ και μια μπλε, τα παιδιά αφού υποδύθηκαν τους γεωργούς που καλλιεργούν το χωράφι και τους ψαράδες που ψαρεύουν, τοποθέτησαν τις τροφές που μας δίνει το χώμα και τις τροφές που μας δίνει η θάλασσα.


Ύστερα ομαδικά σε χαρτόνι στο οποίο κολλήσαμε μια εικόνα με τον θεό Ποσειδώνα, ζωγράφισαν τις τροφές που παίρνουμε από τη θάλασσα

και σε ένα δεύτερο χαρτόνι με την εικόνα της θεάς Δήμητρας, ζωγράφισαν τα δημητριάκα, τα φρούτα και τα λαχανικά. 
Συνεχίζοντας την συζήτηση με την μόλυνση του εδάφους και του νερού από τα φυτοφάρμακα, τις συσκευασίες των τροφών, τα καυσαέρια των εργοστασίων και διαβάζοντας την "ιστορία ενός κόκκου ρυζιού"  από το πρόγραμμα "Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης"  με τα παιδιά αναζητήσαμε λύσεις σε αυτά τα προβλήματα. Να μη χρησιμοποιούμε οι άνθρωποι αλόγιστα τα φυτοφάρμακα, να χρησιμοποιούμε το νερό ανάλογα με τις ανάγκες μας ώστε να μην το σπαταλάμε και να μην πετάμε το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου