Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ

 Το ταξίδι στη χώρα της Διατροφής συνεχίζεται. Επόμενως σταθμός η Χώρα του Πρωινού.
  

 
 Τα εισιτήρια ετοιμάστηκαν και...
 
ξεκινήσαμε!
 
 Τα παιδιά κατέγραψαν σε χαρτί τι πρωινό πήραν πριν έρθουν στο σχολείο. Οι απαντήσεις τους:Αναζητήσαμε τις τροφές που ζωγράφισαν τα παιδιά στην διατροφική πυραμίδα και είδαμε σε ποια ομάδα ανήκουν.Με τη βοήθεια του υλικού του προγράμματος με τα παιδιά παρατηρήσαμε σε ποια σημεία του σώματος κάνει καλό το γάλα, το γιαούρτι, τα δημητριακά, το τυρί, το βούτυρο.
Στη συνέχεια δημιουργήσαμε μια πυραμίδα από υφάσματα στο δάπεδο. Τα παιδιά επέλεγαν μια τροφή που υπάρχει στο πρωινό τους και ξάπλωναν στο ύφασμα το οποίο αντιστοιχούσε σε μια από τις ομάδες (φρούτα, δημητριακά, γαλακτομικά) της πυραμίδας.Οι υπόλοιποι αφού έβρισκαν πρώτα την ομάδα των τροφών στη συνέχεια έκαναν υποθέσεις για το ποια μπορεί να είναι η τροφή που ήθελε να δείξει το παιδί επάνω στην πυραμίδα.

  
 Επιλέξαμε τρεις τροφές  (όσες και οι ομάδες της τάξης) που θα επιθυμούσαμε να υπάρχουν στο πρωινό μας γεύμα και φτιάξαμε με τα παιδιά ποιήματα.


 
Απο τις εικόνες του προγράμματος Υγιή Παιδιά, Υγιής πλανήτης επιλέξαμε τις τροφές που μπορούμε να εντάξουμε στο πρωινό μας. Τα παιδιά τις ζωγράφισαν, αντέγραψαν τα ονόματά τους και δημιουργήθηκε ένα μενού για την γωνιά της κουζίνας και για να το χρησιμοποιούν τα παιδιά στις ελεύθερες δραστηριότητες

 
Στο παιχνίδι της "καυτής πατάτας"  ο βασιλιάς της ζάχαρης έπρεπε να αλλάζει γρήγορα χέρια. Στο σταμάτημα της μουσικής όποιος είχε τον βασιλιά στα χέρια του έπρεπε να πάρει μια κάρτα και να την τοποθετήσει στην ομάδα είτε των τροφών με την πολύ ζάχαρη και το πολύ αλάτι είτε στην ομάδα με τη λιγότερη ζάχαρη και το λιγότερο αλάτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου