Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Επόμενος σταθμός: "Ο γύρος της Μεσογείου". Με τα παιδιά παρατηρήσαμε με τη βοήθεια του Google earth  την περιοχή της Μεσογείου. Εντοπίσαμε την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες γύρω από τη Μεσόγειο.Μετά δείξαμε την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής.Σχολιάσαμε τις τροφές που παρατηρήσαμε σε κάθε στρώμα της πυραμίδας.

 
Στη συνέχεια τα παιδιά έγιναν "λαχανοσυλλέκτες". Ένα παιχνίδι "τυφλής γευσιγνωσίας" αναφέρει το πρόγραμμα. Με κλειστά τα μάτια τα παιδιά επέλεγαν ένα φρούτο ή λαχανικό το κρατούσαν στο χέρι, το μύριζαν και μάντευαν ποιο είναι. 
Χρησιμοποιήσαμε κάρτες του προγράμματος και αναζητήσαμε σε αυτές τα φρούτα και τα λαχανικά που μόλις είχαμε αγγίξει, μυρίσει, αναγνωρίσει. Διαβάσαμε σύντομες πληροφορίες για τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά.

Τα παιδιά ζωγράφισαν μερικές τροφές που τους αρέσει πολύ να τρώνε από κάθε ομάδα της διατροφικής πυραμίδας..


Ακούσαμε και το τραγούδι"Τόσο λάθος διατροφή" και ζωγράφισαν τις τροφές που μπορούμε να καταναλώνουμε κάθε μέρα και εκείνες που μπορούμε να τρώμε όχι τόσο συχνά.


 
Τελειώσαμε το ταξίδι στη Μεσόγειο δείχνοντας στα παιδιά και την αναποδογυρισμένη πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής επισημαίνοντας ότι οι τροφές που πρέπει να τρώμε πιο συχνά είναι αυτές που επιβαρύνουν λιγότερο τον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου